"Igrao sam sa trojicom homoseksualaca, jedan je jako poznat"

Bivši reprezentativac Belgije otkriva

"Igrao sam sa trojicom homoseksualaca, jedan je jako poznat"

Nekadašnji fudbaler Stoke Cityja i West Bromwich Albiona Carl Hoefkens je u zanimljivom intervjuu za belgijski De Zondag otkrio da je u karijeri nastupao sa (najmanje) trojicom fudbalera homoseksualaca.

Hoefkens je istakao da je ta priča i dalje tabu tema, ali da se njegovi bivši saigrači nisu sakrivali iako su tražili da se ne pročuje da su homoseksualci.

"U prišlosti sam igrao sa trojicom gay fudbalera, od kojih je jedan zaista veliko ime. Oni nisu krili da su homoseksualci u svlačionici, ali su nas ostale zamolili da ne pričamo okolo o tome. Iz poštovanja prema njima neću da ih imenujem, ali mogu reći da su dvojica bila u Engleskoj a jedan u Club Bruggeu", započeo je Hoefkens, te nastavio:

"Jedan od njih je jednom prilikom stigao na trening sa svojim dečkom. Volio bih kada bi jednog dana svi oni rekli svijetu ko su i šta su, jer bi tada to prestala biti tabu tema. U fudbalu ima dosta homoseksualaca, samo što se boje da to priznaju svima".

Carl Hoefkens je u prošlosti nastupao za mnoge belgijske klubove, a deset godina je igrao i za reprezentaciju Belgije (1999.-2008.). Karijeru je završio 2016. godine na Gibraltaru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi