Illaramendi veoma blizu Tottenhama?
Foto:EPA

Odlazak iz Reala sve izvjesniji

Illaramendi veoma blizu Tottenhama?

S. Bošković

Tottenham je zainteresiran za dovođenje veznjaka Real Madrida Asiera Illarramendija.

Klub iz sjevernog Londona želi da potpiše defanzivnog veznog, a također su i zainteresirani za Victora Wanyamu iz Southamptona.

Illaramendi je u Madrid stigao iz Real Sociedada 2013 godine za 23 miliona funti, ali nikad nije pronašao pravu formu, te se nije uspio izboriti za startni tim. Sada je najčešće izmjena.

Također, ovaj igrač uveliko se povezivao i sa Liverpoolom, te povratkom u bivši klub, Sociedad. Na njegovom transferu Real bi trebao izgubiti oko osam miliona funti, s obzirom da se trenutačna vrijednost 25-godišnjeg igrača procjenjuje na 15 miliona funti.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U Real Sociedadu Asier je proveo četiri sezone, u kojima je nastupio 56 puta, a u strijelce se nije upisivao. U Realu je odigrao veći broj susreta, no večinom su to bili ulasci sa klupe, te je kroz dvije sezone ubilježio 90 nastupa, a postigao je i tri pogotka.

Osvojio je titulu prvaka Europe, Super kup Europe, Svjetsko klupsko prvenstvo, Kup Kralja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.