Ima titulu sa Mundijala, a novi klub traži preko oglasa
Foto: EPA

Cristian Zaccardo traži novi klub

Ima titulu sa Mundijala, a novi klub traži preko oglasa

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Italije Cristian Zaccardo od ovog ljeta je bez kluba.

Osvajač titule prvaka svijeta iz 2006. godine igrao je protekle sezone za Vicenzu u Seriji B, ali kako je ovaj tim ispao u treći rang takmičenja, Zaccardo se odlučio na odlazak.

Očigledno da ovaj 35-godišnji defanzivac nema previše ponuda na stolu, pa je novi klub odlučio da potraži preko društvenih mreža.

Na LinkedInu je objavio oglas u kojem stoji da može još uvijek igrati na visokom nivou.

"Raskinuo sam ugovor s Vicenzom, iako je važio do juna 2018. godine. Slobodan sam i sasvim dobro spreman. Mogu igrati još dvije godine na visokom nivou. Ko god me uzme, neće pogriješiti. Ozbiljan i jak profesionalni fudbaler", napisano je u Zaccardovom oglasu.

Iskusni desni bek je očigledno našao veoma zanimljiv način da skrene pažnju na sebe, a vidjećemo da li će mu to i uspjeti.

Tokom profesionalne karijere Zaccardo je pored Vicenze igrao za Bolognu, Palermo, Wolfsburg, Parmu, Milan i Carpi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Za selekciju Italije je nastupio 17 puta i postigao je jedan gol, ali se može pohvaliti osvojenim Mundijalom i titulom u Bundesligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi