"Imam posao iz snova, postizanje golova je najbolji osjećaj"

Ibišević uživa u Herthi

"Imam posao iz snova, postizanje golova je najbolji osjećaj"

Piše: E. Čaušević
Bh. reprezentativac Vedad Ibišević nalazi se s Herthom na Mallorci gdje se njemačka ekipa priprema za nastavak takmičanja u Bundesligi.

Ibišević je dio svog slobodnog vremena odlučio iskoristit za intervju koji je dao za njemačke medije. Kapiten Herthe je, između ostalog, izjavio da za njega nema boljeg osjećaja nego kada postigne pogodak za svoj tim.

"To je najbolji osjećaj koji postoji u fudbalu. Svjestan sam da imam posao iz snova i da mnogo mladih igrača sanja da budu napadači u jakim evropskim ekipama. Kao mlad ja sam naučio mnogo toga i to kao kapiten pokušavam da prenesem na mlade igrače u Herthi. Nadam se da će poslušati moje savjete", rekao je Ibišević.

Bh. napadač je dodao da Hertha ove sezone želi završiti na poziciji koje vode u Evropu, te da su svo odlučni da ispune ovaj cilj.

"Želimo biti najmanje šesti i osvojiti barem 60 bodova. Drugi timovi su se dosta pojačali, ali mi imamo gotovo isti tim kao i prošle godine. Moramo iskoristiti svaku priliku koju budemo imali kako bi ispunili naše ciljeve", kazao je bh. napadač, te dodao:

"Osjećam se odlično u Herthi. Trener i stručni štab vjeruju u mene i to je sjajno. To su stvari koje su potrebne jednom igraču u ekipi".


Bundesliga

Statistika 16/17

Tim Takm. U S ŽK ŽCK CK G
Hertha NjemačkaDFB 3 3 0 0 0 0
Hertha NjemačkaBUN 27 27 5 1 0 11
BiH MeđunarodniEPK 11 8 1 0 0 2
Puna statistika