Imamo 22 učesnika grupne faze Lige prvaka

Traži se još 10

Imamo 22 učesnika grupne faze Lige prvaka

E. Škorić

Poznati su prvaci u svim zemljama u Evropi, a samim tim i klubovi koji su direktno izborili plasman u Ligu prvaka.

U grupnoj fazi Lige prvaka zasad su sigurne 22 ekipe iz Španije, Njemačke, Engleske, Italije, Portugala, Francuske, Rusije, Ukrajine, Belgije, Holandije, Turske i Švicarske, dok će ostali tražiti put u najelitnije klupsko takmičenje kroz kvalifikacije. 

Iz Španije su Ligu prvaka osigurali Real Madrid, Barcelona i Atletico Madrid, iz Njemačke Bayern, Leipzig i Borussia Dortmund, a iz Engleske Chelsea, Tottenham, City i United kao pobjednik Evropske lige.

Italiju će predstavljati Juventus i Roma, a Portugal Benfca i Porto. Direktan plasman u Ligi prvaka izborili su još francuski timovi Monaco i PSG,  ruski Spartak, ukrajinski Šahtar, belgijski Anderlecht, turski Bešiktaš, holandski Feyenoord i švicarski Basel.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, finale Lige prvaka igra se sljedeće subote u Cardiffu, a snage će odmjeriti Real Madrid i Juventus. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi