Immobile spreman produžiti ugovor sa Lazijom
Foto: EPA

Sjajni napadač ostaje u Rimu

Immobile spreman produžiti ugovor sa Lazijom

Italijanski napadač Ciro Immobile igra nevjerovatnu sezonu u dresu Lazija. 

Immobile je za sada u ovoj sezoni odigrao ukupno 11 mečeva te je postigao čak 15 golova i trenutno je prvi strijelac italijanske Serije A. 

U Laziju su svjesni kakvog napadača imaju i ne žele ništa prepustiti slučaju pa su pregovori oko novog ugovora sa ovim fudbalerom pri kraju. Kako prenose italijanski mediji, Immobile bi trebao uskoro da stavi potpis na novi ugovor koji bi ga za Lazijo vezao do ljeta 2023. godine.

Aktuelni ugovor Immobileu ističe na ljeto 2021. godine, a on je također dogovorio i povećanje plate sa 2,2 na 2,5 miliona eura godišnje. Dakle, ovaj ugovor bi Immobilea držao u Laziju do njegove 33 godine i vjerovatno bi tu mogao i završiti karijeru. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naravno, Lazio će biti suočen i sa brojnim ponudama drugih klobova za ovog igrača, ali bi se ugovorom do čak 2023. godine značajno osigurali.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi