Infantino: Tužan dan za fudbal

Predsjednik FIFA se oglasio

Infantino: Tužan dan za fudbal

E. Škorić

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino oglasio se nakon stravičnog događaja u Kolumbiji.

Avion s nogometašima Chapecoensea se jutros srušio, a život je izgubilo 76 osoba. Širom svijeta vlada tuga zbog smrti brazilskih igrača, članova stručnog štaba, novinara...

"Danas je veoma, veoma tužan dan za fudbal. Žao nam je zbog avionske nesreće u Kolumbiji, to je šokantna i tragična vijest. U ovo teško vrijeme naše misli su sa nastradalima, njihovim porodicama i prijateljima", rekao je Infantino.

Chapecoense je trebao da igra finale Copa Sudamericane protiv Atletico Nacionala. Finale je jasno otkazano, a iz kolumbijskog Atletica žele da se trofej dodijeli stradaloj brazilskoj ekipi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi