Infantino: Video tehnologija je budućnost fudbala
Foto: EPA

Predsjednik FIFA-e o novom sistemu

Infantino: Video tehnologija je budućnost fudbala

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je opisao novu video tehnologiju kao budućnost modernog fudbala nakon što je ova tehnologija prvi put upotrijebljena na Kupu Konfederacija u Rusiji.

Video tehnologija je već nekoliko puta iskorištena na Kupu Konfederacija, a već nakon nekoliko poništenih golova, poput onoga Vargasa na meču Čilea i Kameruna, novi sistem je naišao na kritike.

Mnogi negoduju i zbog vremena koje je potrebno da bi se donijela odluka, te smatraju da takve situacije zbunjuju igrače na terenu.

Ipak predsjednik FIFA-e je zadovoljan nakon prvih testova nove tehnologije na Kupu Konfederacija.

"Do sada sam veoma zadovoljan video tehnologijom. Vidjeli smo kako novi sistem pomaže sudijama da donesu ispravnu odluku. To je suština video tehnologije", izjavio je Infantino, te dodao:

"Testovi na Kupu Konfederacija nam pomažu i da unaprijedimo sistem. Ono što su navijači čekali toliko dugo konačno postaje stvarnost. Suđenje uz pomoć video tehnologije je budućnost modrenog fudbala."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije