Iniesta: Guardiola nudi brojne odgovore, a svi su mu tačni

Fudbaler Barcelone

Iniesta: Guardiola nudi brojne odgovore, a svi su mu tačni

Pep Guardiola prije nekoliko godina sa Barcelonom je ostvario fantastične rezultate, a velike zasluge za to pripadaju i Andresu Iniesti koji je tada igrao u životnoj formi. 

Vezni fudbaler Barcelone u razgovoru za stranicu UEFA-e prisjetio se saradnje sa današnjim trenerom njemačkog Bayerna. 

"Skupili smo puno lijepih zajedničkih trenutaka, a utakmica u srijedu bit će posebna jer će svima probuditi uspomene. Svaki trener je drugačiji i ima drugačije metode rada. On je trener koji obraća pozornost na svaki detalj, uvijek razmišlja što može popraviti. Guardiola je trener koji nudi brojne odgovore i gotovo svi su tačni", kazao je Iniesta, koji posebno ističe formu Thiaga Alcantare. 

"Teško je reći s kakvim će veznim redom Bayern nastupiti jer ima puno problema s povredama. Trenutno je u najboljoj formi Thiago Alcantara koji je prošao kroz našu akademiju. Imam dobar odnos s njim jer se poznajemo dugo, on je prirodni talent. Još uvijek je vrlo mlad, a već sada je potvrdio da može igrati u najboljim timovima. Bit će zanimljivo, uvijek je bolje igrati protiv najboljih igrača jer imate veći izazov", zaključio je Španac. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećamo, susret između Barcelone i Bayerna na rasporedu je sutra. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.