Iniesta nije mogao saznati bolje vijesti

Povreda nije toliko ozbiljna

Iniesta nije mogao saznati bolje vijesti

E. Čaušević

Barcelona je jučer na Mestalli ostvarila pobjedu protiv Valencije (3:2) u okviru devetog kola La Lige.

Katalonska ekipa uz dosta muke došla je do tri boda na gostovanju u Valenciji. Barca je slavila sa 3:2, a pobjednički gol postigao je Lionel Messi iz penala u posljednjim sekundama utakmice. 

Ipak, ovaj meč obilježila je teška povreda ligamenata koljena Andresa Inieste koji je u prvom poluvremenu napustio teren. Nakon utakmice španski mediji špekulisali da se radi o zaista teškoj povredi, te da postoji mogućnost da Iniesta propusti ostatak sezone.

Ipak, nakon što su se vratili u Barcelonu ljekari su odradili dodatne pretrage, te je zaključeno da Iniesta nije teško povrijedio ligamente. Zvanične informacije kažu da će veznjak Barcelone sa terena odsustvovati oko dva mjeseca što su sjajne vijesti u odnosu na one jučerašnje.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi