Iniesta: Želim da Enrique ostane trener Barcelone

Pružio podršku treneru

Iniesta: Želim da Enrique ostane trener Barcelone

E. Čaušević

Španski stručnjak Luis Enrique na kraju ove sezone će prema svemu sudeći napustiti klupu Barcelone.

Katalonski klub ove sezone ne pruža rezultate i igre koje se očekuju od njih, a prvi na udaru mogao bi biti Enrique. Trener Barcelone još uvijek nije dobio od strane kluba ponudu za novi ugovor, a sadašnji mu ističe na kraju ove sezone. U medijima se već špekuliše o imenima koja bi mogla doći na trenersko mjesto Barcelone.

Čini se da Barcelona ne želi uručiti otkaz Enriqueu kako ne bi plaćala obeštećenje, već će pustiti da ovaj trener bude tu do kraja sezone nakon čega će mjesto trenera biti upražnjeno jer mu ističe ugovor. Ipak, nisu svi za to da Enrique napusti Barcelonu, jer je Andres Iniesta izrazi želju da ovaj stručnjak bude trener katalonske ekipe i u budućnosti.

"Ne znam da li će ostati trener Barcelone na kraju sezone, ali ja bih to zaista volio. Želim da Enrique ostane jer vjerujem da ovom klubu u budućnosti može donijeti mnogo titula. U prvoj sezoni je osvojio gotovo sve i normalna stvar je da smo sada u maloj krizi. Ipak, nadam se da će on biti naš trener i naredne godine", rekao je Iniesta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi