Insigne: Porazi vam pomažu da napredujete
Foto: EPA

Italijanski fudbaler nakon poraza od Španije

Insigne: Porazi vam pomažu da napredujete

Španija je razbila Italiju u utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo koje će se održati naredne godine u Rusiji. Lorenzo Insigne je odigrao svih 90 minuta u ubjedljivom porazu svoje Italije rezultatom 3:0, ali krilni fudbaler Napolija nije očajavao nakon utakmice.

"Nismo bili dobri, ali ovakve utakmice vam pomažu da napredujete. Sada se moramo fokusirati na narednu utakmicu protiv Izraela, koja je sigurno važna, a onda ćemo vidjeti šta dalje", izjavio je Insigne za Rai Sport, pa nastavio:

"Znali smo da će biti teško igrati protiv ove sjajne ekipe, ali sada ćemo analizirati naše greške i pokušati popraviti situaciju...Jasno nam je da se moramo žrtvovati kako bi se plasirali na Mundijal, ali ako ostanemo ujedinjeni i nastavimo s radom možemo ispuniti naš cilj."

"Uvjereni smo da ćemo se boriti do kraja i uraditi i ono što se čini nemogućim kako bi se plasirali na Svjetsko prvenstvo", izjavio je za kraj sjajni italijanski reprezentativac.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Italija se nakon ovog poraza nalazi na drugom mjestu u grupi G s tri boda manje u odnosu na Španiju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi