Insigneova izjava je primjer kako se voli državni dres
Foto: Lorenzo Insigne (EPA)

Da je više takvih igrača

Insigneova izjava je primjer kako se voli državni dres

Italijanski fudbaler Lorenzo Insigne nije dobio veliku minutažu u dvomeču baraža za odlazak na Svjetsko prvenstvo protiv Rusije. 

Insigne je u prvom susretu zamijenio Verrattija u 76. minuti, a u drugom meču nije dobio nijedan minut. Mnogi Italijani zamjeraju selektoru Gian Piero Venturi što nije više koristio Insignea u pomenuta dva meča i urpavo to vide kao jedan od razloga neuspjeha njihove reprezentacije. 

Podsjetimo, Ventura je pred kraj prvog susreta Insigneu namijenio poziciju koju je do tada igrao Verratti, a iako to nije njegova prirodna pozicija, fudbaler Napolija je bez problema ispoštovao selektora te je rekao da bi za Italiju sve učinio. 

"Moje jedino žaljenje je zbog toga što nećemo igrati Svjetsko prvenstvo, samo to, ništa drugo. Znam pravila u nacionalnom timu od prvog dana. Nije važno to ko će igrati, a odluke selektora su uvijek tu da se poštuju. Činio sam to čak i onda kada sam dobijao samo minut na terenu. Za nacionalni tim bih čak i branio, jer ovaj dres se mora poštovati bez ikakvih izgovora. Trener je donio svoje odluke i izabrao je igrače za koje je smatrao da će nas odvesti na Svjetsko prvenstvo. Ovaj dres je simbol i želim ga nositi dugo vremena", rekao je Insigne. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Naravno, ova izjava treba da bude primjer svim 'zvijezdama' koje prave raznorazne probleme u drugim reprezentacijama, a mnogi od njih se po igračkim kvalitetima ne mogu porediti sa sjajnim ofanzivcem Napolija. 

Podsjetimo, Italija je izgubila od Švedske ukupnim rezultatom 1:0 i neće igrati n Svjetskom prvenstvu prvi put poslije 1958. godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi