Inter na sve načine pokušava dovesti Donnarummu
Foto: EPA

Kupuju kod gradskog rivala?

Inter na sve načine pokušava dovesti Donnarummu

E. Čaušević

Mladi italijanski golman Gianluigi Donnarumma ovog ljeta će biti jedan od najtraženijih u ljetnom prelaznom roku.

Donnarumma je tek nedavno proslavio svoj 18. rođendan, ali već dvije sezone je standardni golman Rossonera. On je pokazao da se radi o velikom talentu i mogi već smatraju da bi Donnarumma trebao biti dostojna zamjena za legendarnog Buffona. Ipak, još uvijek nije sasvim jasno da li će Donnarumma ovog ljeta ostati u Milanu.

Poznato je da su mnogi klubovi zainteresovani za ovog 18-godišnjeg golmana, te nude ogromne cifre za njega. Međutim, mnogi su se iznenadili kada se u italijanskim medijima pojavila informacija da gradski rival Inter želi početi pregovore za Donnarummu.

Mino Raiola je potvrdio da je za njegovog klijenta zaniteresovan Inter koji pokušava na sve načine početi pregovore. Ipak, poznato je da je Donnarumma prošao sve omladinske selekcije Milana i teško je očekivati da će prihvatiti ponudu od gradskog rivala. Mnogo izglednije izgleda da će na ljeto produžiti saradnju s Rossonerima, te bi prema novom ugovoru godišnje trebao zarađivati 3,5 miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi