Inter odbio ponudu Evertona za Brozovića
Foto: EPA

Karamele će morati izdvojiti više novca za Hrvata

Inter odbio ponudu Evertona za Brozovića

Prema pisanjima hrvatskih medija Inter je odbio ponudu Evertona za Marcela Brozovića "tešku" 18 miliona eura, ali čini se da je poznata suma za koju bi Inter bio voljan prodati svog veznjaka.

Brozović je u Inter stigao iz zagrebačkog Dinama za 8 miliona eura, ali iako su Nerazzurri imali priliku dobro zaraditi, ipak su odlučili odbiti ponudu Evertona vrijednu 18 miliona eura, prenosi Jutarnji.

Ipak, Interu ponestaje vremena jer do kraja ovog mjeseca moraju prodati dovoljan broj igrača i inkasirati određenu sumu novca kako bi ispunili uvjete finansijskog fair playa. A pojavile su se špekulacije da bi Inter, ipak, bio voljan prodati Brozovića ukoliko sa Goodisona stigne samo malo bogatija ponuda. Naime, ukoliko Everton obezbijedi 20 miliona eura, uz nekoliko bonusa, Marcelo Brozović bi mogao postati novi igrač Karamela.

Hrvatski reprezentativac je protekle sezone odigrao 28 utakmica za Inter, a uspio je postići šest golova i upisati četiri asistencije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi