Inter odredio astronomsku cijenu za Icardija
Foto: EPA

Čelnici Intera žele dobro zaraditi

Inter odredio astronomsku cijenu za Icardija

Prema pisanjima Corriere della Sere u Interu bi bili spremni prodati svog napadača Maura Icardija ukoliko bi neki klub ponudio minimalno 110 miliona eura. Inter ove sezone u Seriji A nije uspio doći do jedne od pozicija koje vode u Ligu prvaka, te su završili tek na sedmom mjestu. 

Upravo u nadi da će naredna sezona biti puno bolja za milanski klub, čelnici Intera su odlučili na klupu svoje ekipe dovesti Luciana Spallettija, a ujedno su odlučili odrediti i cijenu za svog ponajboljeg igrača Maura Icardija.

Icardi je u dresu Intera odigrao 156 utakmica u Seriji A u kojima je uspio postići 81 gol, dok je 24-godišnji Argentinac uspio upisati i 27 asistencija, a još prošle godine se špekulisalo da je Napoli zainteresovan za dovođenje Icardija koji bi trebao biti zamjena za Higuaina.

U Icardijevom ugovoru trenutno ne postoji otkupna klauzula, a isti ističe 2021. godine, ali kako sugeriše Corriera della Sera Inter bi bio voljan prodati svog napadača za pomenutu cifru od 110 miliona eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi