Inter, Villarreal i Tottenham lagano prošli, Hull ispao
Foto: EPA

Evropska liga

Inter, Villarreal i Tottenham lagano prošli, Hull ispao

M. Šljivak

Ekipe Intera, Villarreala, Tottenhama, Nacionala i Lokerena našle su svoje mjesto u grupnoj fazi Evropske lige.

Inter je na Giuseppe Meazzi dočekao islandski Stjarnan, a iako je pitanje pobjednika bilo riješeno već u prvoj utakmici (3:0), Nerazzurri su razbili protivnički tim s 6:0. Junak velike pobjede italijanskog tima bio je hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, koji je večeras postigao hat-trick, a u strijelce su se još upisali Pablo Osvaldo i Mauro Icardi u dva navrata.

Villarreal je s 4:0 savladao kazashstansku Astanu s 4:0, te su s ukupnih 7:0 prošli u grupnu fazu. Vietto je postigao dva gola za Žutu podmornicu u ovom susretu, dok su po jedan dodali Bruno s penala u 62. minuti, te Leiva u 67. minuti.

Tottenham je na White Hart Laneu savladao kiparski AEL Limassol sa 3:0 i s ukupnih 5:1 su prošli dalje. Kane je u 45. minuti doveo domaće u vodstvo, da bi u nastavku susreta Paulinho i Townsend povećali prednost na konačnih 3:0.

U Evropskoj ligi će igrati i belgijski Lokeren koji je zahvaljujući pogotku u gostima izbacio Hull, te Dinamo Minsk, koji je uvjerljivo prošao portugalski Nacional s ukupnih 5:2.

Evropska liga:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Hull - Lokeren 2:1 (2:2) (Brady 6', 56'p / Remacle 49')
Inter - Stjarnan 6:0 (9:0) (Kovačić 28', 33', 51', Osvaldo 47', Icardi 69', 80')
Nacional - Dinamo Minsk 2:3 (2:5) (Matias 30'p, Ghazal 53' / Udoji 32', 63', Simović 40')
Tottenham - AEL Limassol 3:0 (5:1) (Kane 45', Paulinho 49', Townsend 66'p)
Villarreal - Astana 4:0 (7:0) (Vietto 21', 54', Bruno 62'p, Leiva 67')

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.