Internacional poput Boce
Internacional ispisao istoriju

Internacional poput Boce

A. Beganović

Brazilski Internacional je osvajanjem Cupa Sudamerica postao uz argentinsku Bocu jedini klub koji je osvojio sve trofeje u Južnoj Americi.

Sinoć je u Porto Alegreu odigrana "triler" utakmica u finalu Cupa Sudamerica, u kojoj je brazilski Internacional golom Nilmara u 113. minuti savladao argentinski Estudiantes, i tako se pridružio Boca Juniorsima koji su do sada jedini osvajali sve trofeje u Južnoj Americi.

Nakon prve utakmice u La Plati, u kojoj je Internacional slavio sa (0:1) nitko nije očekivao "triler" završnicu ovogodišnjeg Cupa Sudamerica. Međutim, gosti su preko Alayesa u 65. minuti poveli u Porto Alegreu, i tako poništili prednost Internacionala iz prve utakmice.

U produžetcima je Internacional golom Nilmara uspjeli poravnati rezultat, i zahvaljujući gostujućoj pobjedi, uzeti jedini trofej koji im je nedostajao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.