Interu bod u Torinu, De Guzman Napoliju donio pobjedu
Foto: EPA

Kompletirano 1. kolo Serie A

Interu bod u Torinu, De Guzman Napoliju donio pobjedu

M. Šljivak

Šest utakmica prvog kola italijanske Serie A odigrano je večeras, a u najzanimljivijem duelu Torino i Inter su odigrali susret bez golova 0:0.

Nije ovaj susret donio naročito lijep fudbal. Inter je u prvih 45 minuta imao loptu više u svom posjedu, ali je Torino propustio najveću priliku u prvom dijelu. Nemanja Vidić je napravio penal, ali je udarac Larronda odbranio Samir Handanović.

Oba tima su imala nekoliko poluprilika, ali se na odmor otišlo bez golova.....

Inter je i u nastavku imao više loptu u svom posjedu. Obje ekip su prijetile protivničkom golu, ali pogodaka nije bilo, te je ostalo 0:0.

Napoli je slavio u Genoi s 2:1 pogotkom u petoj minuti nadoknade vremena.

Gosti iz Napulja su poveli u trećoj minuti preko Jose Callejona, ali je Genoa u finišu prvog poluvremena preko Mauricija Pinille stigla do poravnanja 1:1. Ipak, novo pojačanje Napolija Jonathan de Guzman je u petoj minuti nadoknade pogodio za pobjedu od 2:1.

Udinese je golovima Antonija Di Natalea slavila pobjedu od 2:0 nad Empolijem, a pobjede su u ovom kolu upisali i Cesena. Susret Sassuola i Cagliarija je završen bez pobjednika, a s 1:1 završio i meč Palerma i Sampdorije.

Seria A, 1. kolo:

Potražite više informacija na temu Serie A:

Cesena - Parma 1:0 (Rodriguez 38')
Genoa - Napoli 1:2 (Pinilla 40' / Callejon 3' De Guzman 90+5')
Palermo - Sampdoria 1:1 (Dybala 7' / Gastadello 90+1')
Sassuolo - Cagliari 1:1 (Zaza 42' / Sau 44')
Torino - Inter 0:0
Udinese - Empoli 2:0 (Di Natale 57', 62')


Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.