Inverness priredio senzaciju i izbacio Celtic

Škotski FA kup

Inverness priredio senzaciju i izbacio Celtic

E. Škorić

Inverness je priredio veliko iznenađenje u polufinalu škotskog FA kupa.

Invernessu se nisu davale velike šanse u meču protiv Celtica, no ovaj klub je uspio da slavi s 3:2 nakon produžetaka i da se po prvi put u klupskoj povijesti domogne finala.

Celtic je poveo golom Virgila van Dijka u 18. minuti, ali je Greg Tansey s penala pogodio za izjednačenje u 58. minuti. Craig Gordon je skrivio penal, pa je i isključen.

Invervenss je s igračem više poveo u 96. minuit, a gol je postigao Edward Ofere. Juhn Guidetti vraća Celtic u 103. minuti, da bi David Raven pogodio za slavlje Invernessa tri minute prije kraja produžetaka.

U finalu će tako Inverness igrati protiv drugoligaša Falkrika. Finale se igra 30. maja na Hampden Parku u Glasgowu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.