Inzaghi: Milan ima najbolji napad u ligi

Trener Rossonera ima sedam napadača

Inzaghi: Milan ima najbolji napad u ligi

E. Škorić

Trener Milana Filippo Inzaghi vjeruje da je napad njegove momčadi najbolji u ligi.

Domaći poraz od Juventusa (0:1) u trećem kolu italijanske Serije A nije previše zabrinuo Inzaghija, koji tvrdi da Milan ima najbolji napad.

“Imam sedam napadača i teško je izabrati. Imamo najbolji napad u ligi. Imam i nekoliko rješenja u sredini. Jasno da je teško nadoknaditi igrača kakav je Riccardo Montolivo (povreda, op.a), ali Marco van Ginkel, kojeg smo doveli, je izuzetno kvalitetan igrač i igra jako dobro”, rekao je Inzaghi, dodavši:

“Nije lako igrati tri utakmice u sedam dana. Potrošili smo se dosta protiv Juventusa”.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inzaghija raduje činjenica da je San Siro bio pun u subotu, kada su Rossoneri ugostili Staru damu.

“Najveće postignuće je 80.000 u subotu navečer. Podrška tih ljudi nam daje motiv za narednu utakmicu i otvara naša srca. Milan prolazi teške godine, ali ja sam sretan da sam vidio te ljude na tribinama. Uvjeren sam da će im ova momčad malo po malo donositi radost”, istakao je bivši napadač Milana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.