Iranac kupio pola Evertona, Martinez sretan

Everton ima novog vlasnika

Iranac kupio pola Evertona, Martinez sretan

E. Škorić

Iranski biznismen Farhad Moshiri kupio je 49,9 posto dionica u Evertonu.

Ta vijest je itekako obradovala sve navijače Evertona i menadžera Roberta Martineza.

"Moramo pokazatu da smo spremni da klub odvedemo na viši nivo. Kad sam preuzeo Everton, naša amcibija je bila da napravimo tim za Ligu prvaka, s pobjedničkim mentalitetom. Ulganjem novog investitoria odvest će nas korak dalje. Dolazak Moshirija ubrzat će proces o kojem govorim", rekao je Martinez, dodavši:

"Svaki navijač Evertona bi trebao da zna kako Moshiri poznaje klupsku povijest, da je bio zaljubljen u klub i da će biti veliko pojačanje za nas".

Moshiri je devet godina vlasnik 15 posto dionica u Arsenalu. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Obično neupućeni ljudi upravljaju nogometom, no to nije slučaj s Farhadom. On zaista poznaje nogomet i upućen je u sve", dodao je Martinez.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije