Iranski Messi pred potpisom za Lazio

Transfer blizu realizacije

Iranski Messi pred potpisom za Lazio

Teme:

Lazio bi do kraja ljetnog prelaznog roka mogao angažovati veliko pojačanje.

Prema pisanju italijanskih medija, blizu prelaska na Olimpico je Sardar Azmoun, 22-godišnji napadač Rubina iz Kazanja koji ima nadimak "Iranski Messi".

Azmoun je svojim golovima i sjajnim potezima u Rusiji skrenuo na sebe pažnju brojnih velikih evropskih klubova, dugo se povezivao i sa Liverpoolom ali će na kraju vjerovatno doći u Lazio i to samo dvanaest dana nakon što je potpisao za Rubin, u koji je početkom jula stigao iz Rostova.

Sky javlja da je prva ponuda Lazija teška 15 miliona eura odbijena i da je Rubin tražio pet miliona više, ali čini se da će se dvije strane 'pronaći' na pola puta. Nebeskoplavi su Rusima ponudili 15 miliona eura + 3 miliona eura bonusa, što bi moglo biti dovoljno za dovođenje Azmouna.

Čelnici Lazija već su obavili razgovore sa ocem iranskog fudbalera i lični uvjeti su brzo dogovoreni, pa se sada očekuje i dogovor klubova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sardar Azmoun je velika želja Simonea Inzaghija, koji u njemu vidi idealno pojačanje za Lazio i koji će biti posebno sretan ako se transfer realizuje.

Azmoun (22) je svoju gotovo cijelu karijeru proveo u Rusiji. U Rubin je stigao 2013. godine iz Sepahana i posljednje četiri godine je proveo na relaciji Rubin - Rostov, a za reprezentaciju Irana je na 26 utakmica postigao 19 pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi