Irci bez najboljeg igrača u Cardiffu
Foto: EPA

Shane Long povrijeđen

Irci bez najboljeg igrača u Cardiffu

E. Škorić

Reprezentacija Irske gostuje večeras Walesu u posljednjem kolu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji naredne godine.

Ircima treba pobjeda ako žele u baraž, a u slučaju da pobijede, a Srbija izgubi od Gruzije, išli bi direktno na Mundijal.

S druge strane, Walesu i bod večeras donosi baraž, eventualna pobjeda direktan plasman na završnicu najboljih reprezentacija svijeta. 

Ova utakmica jedna je od najvažnijih u večerašnjem programu, baš kao ona u Kijevu između Ukrajine i Hrvatske. I odk Velšani nemaju Garetha Balea, oslabljeni su i Irci.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Shane Long se povrijedio i propušta duel u Cardiffu, koji se igra od 20:45 sati. Iako nije u nekoj formi, on će itekako nedostajati timu kojeg s klupe vodi Martin O'Neill.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi