Irci savladali Nijemce, Lewandowski spasio Poljake

Poljskoj upitan odlazak na EP

Irci savladali Nijemce, Lewandowski spasio Poljake

E. Škorić

Poljska nije uspjela večeras da osigura plasman na Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Dosta uzbudliva je borba za plasman na EP u grupi D. Njemačka je izgubila od Irske, Poljska se provukla prtoiv Škotske i zato će u zadnjem kolu biti prava ludnica.

Nijemci su sada na 19 bodova, Irci i Poljaci imaju po 18...

Irska je golom Shanea Longa u 70. minuti uspjela da savlada  Njemačku. Zanimljivo, Long je ušao pet minuta ranije umjesto Murphyja u igru.

Njemačka u posljednjem kolu dočekuje Gruziju i tu bi trebala da ovjeri plasman u Francusku, dok će Poljska za tri dana ugostiti Irsku, pa će se tu odlučivati o tome ko ide direktno, a ko u baraž. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Lewandowski je u trećoj minuti doveo Poljake u vodstvo na gostovanju kod Škotske, ali sve se promijenilo. Richie je u finišu prvog dijela zabio za 1:1, Fletcher u 62. minuti za 2:1 i vodstvo Škota, ali Lewandowski je spasio Poljsku golom u 95. minuti.

Grupa D, 9. kolo:
Škotska - Poljska 2:1 (Ritchie 45, Fletcher 62/ Lewandowski 3, 95)
Irska - Njemačka 1:0 (Long 65)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti