Irci zakupili čitav hotel u Zenici

Žele potpuni mir pred utakmicu

Irci zakupili čitav hotel u Zenici

D. Kurbegović

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u petak će na Bilinom polju u okviru baraža za Evropsko prvenstvo u Francuskoj naredne godine dočekati selekciju Republike Irske.

Za ovu utakmicu vlada veliko zanimanje javnosti, a karte su već odavno rasprodane. Gostujuća reprezentacija najozbiljnije je shvatila dvomeč protiv Bosne i Hercegovine, a posebno prvu utakmicu u Zenici, budući da dolaze bez nekoliko standardnih igrača.

Irci će u Zenici biti smješteni u hotelu "Zenica", a pojedinosti oko njihovog dolaska kazao nam je direktor hotela Ajdin Džananović.

"Delegacija Republike Irske u hotel "Zenica" dolazi u četvrtak oko 17 sati po protokolu. Ono što je karakteristično da je njihova delegacija zakupila čitav hotel, tako da će osim naših uposlenika u hotelu moći samo da bude delegacija Republike Irske. Ovo je prvi put da nam se dešava ovakav slučaj, ali očito da naši gosti žele potpuni mir pred utakmicu u petak. U ekspediciji koja će doći u četvrtak biće 70 ljudi, među kojima uposlenici saveza, igrači, stručni štab, kuhar, obezbjeđenje, sponzori te novinari koji prate reprezentaciju. Za razliku od Velsa, oni će obaviti službeni trening u petak na stadionu Bilino polje", kazao je za SportSport.ba Džananović.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Od ranije je odbijen zahtjev iz Republike Irske da se isti dan nakon utakmice vrate kući avionom, zbog tehničkih razloga. Tako da će Irci u subotu ujutru nakon doručka, otputovati za Sarajevo, pa Dablin, gdje će se odigrati revanš utakmica baraža.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.