Irska legenda: Fali nam lidera u ekipi

Nekadašnji fudbaler Chelseaja upozorio O'Neilla

Irska legenda: Fali nam lidera u ekipi

E. Čaušević

Legendarni reprezentativac Republike Irske Paddy Mulligan izjavio je da Irskoj fali lidera u ekipi.

Mulligan je za Irsku igrao u periodu od 1969. do 1979. godine i za najdraži dres upisao je 50 nastupa i postigao je jedan gol. Što se tiče klupskog fudbala najveći trag je ostavio u West Bromu i Chelseaju, te je poznat po odličnim igrama na štoperskoj poziciji.

Pred sutrašnju utakmicu u Zenici Mulligan je za irske medije izjavio da očekuje dobar rezultat, ali da trebaju svi biti svjesni da igraju protiv jake reprezentacije.

"Uvijek sam mislio da treba nekoliko lidera ekipi na terenu da sve funkcioniše kako treba. Trenutno to mi u reprezentaciji nemamo i to mi je najveća briga. Mi možemo igrati protiv Gibraltara i biti odlični, ali kad su u pitanju jake evropske ekipe tu u većini slučajeva zakažemo", rekao je Mulligan.

On je dodao da Irska mora diktirati tempo u sutrašnjoj utakmici u Zenici i ne smiju dozvoliti Bosni i Hercegovini da uspore tempo igre.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Trebamo igrati brzo i to će ih umoriti, tu vidim našu šansu. Trenutno je jedini lider, prema mom mišjenju, Seamus Coleman, ali je on ograničen igrom u odbrani. Fali nam lider na sredini terena koji može preokrenuti meč. Nadam se da nas to neće koštati u utakmicama protiv BiH", zaključio je 70-godišnji Mulligan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti