Irski napadač: Možda je ovo velika utakmica koju sam čekao

Daryl Murphy pred baraž

Irski napadač: Možda je ovo velika utakmica koju sam čekao

M. Šljivak

Napadač reprezentacije Irske Daryl Murphy prijeti selekciji Bosne i Hercegovine u utakmicama baraža.

Smatra da će biti teško igrati u atmosferi kakva je u Zenici, ali da je spreman da zagorča život našoj selekciji.

"Biće teško igrati pred 12.000 navijača. Imao sam ranije priliku da igram u sličnoj atmosferi. Znam da će biti slično kao kad igraju Sunderland i Newcastle, tada je baš ludo. Čak i pri izlasku iz busa su nas gađali raznim predmetima i nije bilo nimalo lijepo", rekao je Murphy, te je dodao

"Ipak, smatram da je takva atmosfera dobra, daje mi više motivacije. Neki igrači to možda ne vole, ali ko ih pita", istakao je iskusni napadač.

Želja mu je da postigne gol.

"Bilo bi mi drago da postignem gol. Ako dobijem priliku za igru, pokušaću to iskoristiti. Možda je ovo velika utakmica koju sam čekao. Želja mi je da jednog dana kažem da sam postigao važan gol za reprezentaciju. U dobroj sam formi", rekao je Murphy.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Prethodnog vikenda je irski napadač postigao hat-trick igrajući za Ipswich, a u dresu reprezentacije još uvijek nije postigao gol.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.