Irski navijači razočarani brojem ulaznica: Ovo je sramota!

Irci nisu sretni zbog ulaznica za Zenicu

Irski navijači razočarani brojem ulaznica: Ovo je sramota!

M. Šljivak

Irski navijači razočarani su brojem ulaznica koje će dobiti za prvi meč baraža protiv Bosne i Hercegovine u Zenici.

Za prvu utakmicu baraža za odlazak na Evropsko prvenstvo, navijači Irske su dobili 880 ulaznica.

Ovaj broj ulaznica predstavlja veliko razočarenje za navijače ove selekcije. U Fudbalski savez ove zemlje je stiglo gotovo 1200 aplikacija za kupovinu istih, ali veliki broj onih koji su željeli doći u BiH navijati za svoju reprezentaciju, neće dobiti ulaznice.

Od 880 ulaznica, 630 će biti prodato navijačima, a ostatak su dobili sponzori Saveza, koji će organizovati posebnu prodaju za 15 procenata. Pored toga više od 200 ulaznica ide ljudima iz Saveza, koji s njima mogu raditi šta žele.

Razljutilo je to navijače Irske, koji su razočarani načinom na koji se prodaju karte i smatraju sramotnim način prodaje karata za meč u Zenici.

"Smatramo da bi svi navijači trebali biti jednaki pri prodaji karata. Navijači koji posjete najviše utakmica reprezentacije bi trebali imati prednost pri kupovini. Tako bi to trebalo da ide", smatraju navijači.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Uglavnom, veliko nezadovoljstvo vlada među navijačima Irske pred dolazak u Zenicu, jer su očekivali mnogo više ulaznica za istinske navijače.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.