Isco: Potrebno nam je još jedno odlično izdanje
Foto: EPA

Real Madrid ima priliku protiv Malage potvrditi titulu

Isco: Potrebno nam je još jedno odlično izdanje

Piše: R. Pašić
Potvrditi titulu prvaka Španije u svom rodnom gradu, Malagi, bi sigurno bio poseban osjećaj za fudbalera Real Madrida Isca. A upravo će Realu biti dovoljan još samo bod na zadnjoj utakmici sezone koju će odigrati protiv Malage.

Sinoćnjom gostujućom pobjedom protiv Celte, rezultatom 1:4 igrači Reala su došli jako blizu titule prvaka Španije, s obzirom da će im na utakmici sa Malagom biti dovoljan i jedan bod kako bi osigurali prvo mjesto u La Ligi.

"Sada nam je potrebno još jedno odlično izdanje na La Rosaledi, a to neće biti lako", rekao je Isco za zvaničnu stranicu Real Madrida.

"Veoma smo motivisani i iako nam je potreban samo jedan bod, kao i uvijek, ići ćemo na pobjedu", nastavio je Isco, te dodao:

"Povratak u rodni grad je uvijek poseban za mene, a sada imamo priliku tamo osvojiti titulu prvaka, to mi se nikada prije nije dogodilo."

Ukoliko bi, nekim slučajem, Real Madrid izgubio od Malage, morali bi se uzdati u poraz Barcelone od Eibara kako bi ostali na prvoj poziciji. Ipak, poraz Reala nije izgledan, pa su sve prilike da će Madriđani baš na La Rosaledi proslaviti titulu prvaka Španije.


Primera