Iskusni Gomez otežao Juventusu posao pred revanš
Foto: EPA

Fiorentini povoljnih 1:1 u Torinu

Iskusni Gomez otežao Juventusu posao pred revanš

E. Škorić

Juventus je u prvom susretu osmmine finala ugostio Fiorentinu, a susret je završen bez pobjednika, rezultatom 1:1.

Dva italijanska kluba, voljom žrijeba, sastali su se u osmini finala Evropske lige. Svoju prvu utakmicu odigrali su samo četiri dana nakon što su snage odmjerili u prvenstvu, a tada je Juve s 1:0 savladao Fiorentinu golom Asamoaha. Ipak, Fiorentina je večeras uspjela da postigne gol.

Samo što je počela večerašnja utakmica, Juventus je poveo. Nakon sjajne akcije, koju je započeo Asamoah, Giovinco je spustio loptu za Vidala, a čileanski reprezentativac s 10-ak metara zakucao loptu iza leđa Neta. 

Do kraja prvog dijela Juventus je bio daleko bolji od gostiju iz Firence, a najopasniji po gol Fiorentine bio je upravo Vidal. U 38. minuti je Čileančev udarac zaustavila prečka gostujućeg gola. Sve što je Fiorentina napravila bio je pokušaj iskusnog Valera u završnici prvo gdijela, no šutirao je pored gola Buffona.

U drugom poluvremenu posjed lopte a na strani Fiorentine, igra se odvijala uglavnom na sredini terena, ali skoro da nije bilo uzbudljivih situacija. 

Rezervista Mario Gomez, ipak, pronašao je put do Buffonove mreže u 79. minuti. Ogbonna je pogriješio, a Gomez matirao Buffona za 1:1 i veliko slavlje Viola. Sa ovim rezultatom Fiorentina je uoči revanša u daleko boljoj poziciji, mada će Torinezi uraditi sve da izbore finale i osvoje Evropsku ligu pred svojim navijačima.

Evropska liga, osmina finala, prvi susret:
Juventus - Fiorentina 1:1 (Vidal 3/ Gomez 79)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:


Juventus 1-0 Fiorentina Goal Vidal by musicnetworkkosovo


Juventus vs Fiorentina (1-1) Goal Gomez 13-03-2014 by b-y-a

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.