Iskusni Pepe pravi veliki transfer
Foto: EPA

Veoma blizu dogovora sa Parižanima

Iskusni Pepe pravi veliki transfer

Sjajni defanzivac Real Madrida će po završetku sezone postati slobodan igrač, a sve su prilike da on neće produžiti ugovor sa svojim sadašnjim klubom. 

Nakon što mu iz Real Madrida nisu ponudili uslove kakve je priželjkivao, nego su mu ponudili jednogodišnji ugovor, 34-godišnji Portugalac će vjerovatno nakon završetka sezone potražiti novi angažman. 

Neke špekulacije su govorile da je najizgledniji Pepeov odlazak u Kinu, gdje mu je Habei Fortune nudio vrtoglavih 12 miliona eura godišnje, međutim, prema zadnjim informacijama  iz Španije, Pepe je odbacio ovu mogućnost zbog straha da bi, ukoliko bi otišao u Kinu, mogao izgubiti svoje mjesto u reprezentaciji Portugala, te tako propustiti Svjetsko prvenstvo u Rusiji.

Najzainteresovaniji evropski klubovi, kada je u pitanju dovođenje iskusnog štopera, su Paris Saint Germain i Manchester City, a francuski mediji prenose kako je dogovor Papea i PSG veoma blizu, dok su ovakvim tvrdanjama sve skloniji i španski listovi.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Pepe je već jednom nogom u Parizu", prenosi španski Cadena SER i dodaje da su pregovori PSG-a i Portugalca u poodmakloj fazi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi