Island u Rusiji, Kramarić odveo Hrvatsku u baraž
Foto: EPA

Hrvati slavili u Kijevu

Island u Rusiji, Kramarić odveo Hrvatsku u baraž

E. Čaušević

Reprezentacija Islanda plasirala se direktno na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, dok je Hrvatska pobjedom u Ukrajini osigurala mjesto u baražu.

Vjerovatno najzanimljiviji meč igrao se večeras u Kijevu gdje su snage odmjerile Ukrajina i Hrvatska. Obje ekipe su u meč ušle sa imperativom pobjede koja im je garantovala mjesto u baražu. Na kraju je više znanja i sreće imala Hrvatska koja je slavila sa 2:0.

Ukrajina je u prvom poluvremenu bila dosta bolji protivnik, te je imala nekoliko dobrih šansi, no ostalo je 0:0. U drugom dijelu Hrvatska je zaigrala mnogo bolje, a to im se isplatilo u 62. minuti. Luka Modrić je sjajno centrirao, a na pravom mjestu bio je Andrej Kramarić koji je glavom loptu poslao u mrežu domaćih za 0:1.

Samo osam minuta kasnije bilo je sve gotovo u ovom meču. Hrvati su odigrali sjajnu akciju, asistent je bio Rakitić, a svoj drugi gol postigao je Kramarić. Ukrajina je pokušala da se vrati rezultatski u meč, no ostalo je 0:2. 

Direktno na Svjetsko prvenstvo iz ove grupe ide Island koji je večeras rutinski na svom terenu savladao Kosovo sa 2:0, dok su u meču bez značaja Finska i Turska odigrali 2:2. Island ima 22 boda, dok je Hrvatska druga sa dva boda manje i Vatrene ćemo gledati narednog mjeseca u baražu.

Kvalifikacije za SP, 10.  kolo:

Ukrajina - Hrvatska 0:2

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Island - Kosovo 2:0

Finska - Turska 2:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi