Ispali Vrančić i Mujdža, Ibišević se spasio

Bundesliga

Ispali Vrančić i Mujdža, Ibišević se spasio

E. Škorić

Dosta uzbuđenja bilo je u posljednjem kolu njemačke Bundeslige.

Prvak je odavno poznat, ali se vodila borba za Evropu i za opstanak. Nekoliko timova je strepilo od ispadanja u Cvajtu, ali se na kraju od lige opraštaju Freiburg i Paderborn, dok će HSV u razigravanje za opstanak.

U derbiju začelja Paderborn je ugostio Stuttgart, a Švabe su uspjele da slave s 2:1 i da se spase ispadanja. Vedad Ibišević nije igrao, a Didavi i GInczek su kreirali preokret gostiju.

Za domaće je igrao bh. internacionalac Mario Vrančić, čiji je Paderborn ostao na dnu tabele. 

U Cvajtu će i Freiburg našeg Mensura Mujdže (igrao 90 minuta danas), obzirom da je poražen u Hannoveru s 2:1.

HSV je preko Olića i Rajkovića savladao Schalke s 2:0, ali mu je to dovoljno samo za razigravanje, ali bar i dalje može da vjeruje u ostanak.

Sejad Salihović i Ermin Bičakčić nisu igrali u trijumfu Hoffenheima nad Herthom (2:1), a Borussia je u Dortmundu pobijedila Werder s 3:2, no ipak je ostala bez plasmana u Evropu.

Borussia je hvatala to mjesto za kvalifikacije za Evropsku ligu i bilo je sve dobro Milionere dok je Augsburg gubio u Moenchengladbachu, no onda je došlo do preokreta.

Bayern je ranije osigurao naslov, a za kraj je pred svojim navijačima pobijedio Mainz s 2:0, strijelci su bili Lewandowski i Schweinsteiger.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je završio prvi sa 79 bodova, Wolfsburg i Borussia M. će direktno u Ligu prvaka, Bayer će u kvalifikacije, Augsburg u Evropsku ligu, Schalke će u kvalifikacije za Evropsku ligu, HSV u doigravanje za ostanak, ispali su Freiburg i Paderborn.

Bundesliga, 34. kolo:
Bayern - Mainz 2:0 (Lewandowski 25, Schweinsteiger 48)
Borussia D. - Werder 3:2 (Kagawa 15, Aubameyang 17, Mkhitaryan 42/ Oztunali 26, Selassie 85)
Frankfurt - Bayer 2:1 (Seferović 4, Madlung 39/ Bellarabi 6)
HSV - Schalke 2:0 (Olić 49, Rajković 58)
Hannover - Freiburg 2:1 (Kiyotake 3, Krmas 84 - ag/ Petersen 92)
Hoffenheim - Hertha 2:1 (Modeste 8, Firmino 81/ Beerens 72)
Koeln - Wolfsburg 2:2 (Osako 3, Knoche 61 - ag/ Gustavo 8, Perišić 15)
Paderborn - Stuttgart 1:2 (Vučinović 4/ Didavi 36, Ginczek 72)
Borussia M. - Augsburg 1:3 (Raffael 36/ Hojbjerg 72, Matavz 77, Molders 95)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.