Isplatio 100 miliona: Bale donio Kup kralja Madriđanima

Odigrano finale španskog Kupa kralja

Isplatio 100 miliona: Bale donio Kup kralja Madriđanima

Finale španskog Kupa kralja odigrano je večeras na stadionu Mestalla u Valenciji. Snage su u finalu odmjerili ljuti rivali, Barcelona i madridski Real. Madriđani su slavili rezultatom 2:1. 

Prvu priliku na susretu imali su Madriđani u petoj minuti susreta, ali je udarac Balea bio neprecizan. Samo šest minuta kasnije Real dolazi do vodstva, a strijelac je nakon asistencije Karima Benzeme bio Angel Di Maria. 

Isti igrač imao je priliku u 20. minuti susreta, ali udarac Argentinca zaustavio je golman Katalonaca. U 27. minuti susreta priliku je imao Xavi, ali je njegov udarac otišao preko gola Kraljeva. 

Kraljevi opet prijete u 35. minuti utakmice. U šesnaestercu gostiju loptu je primio Isco, šutirao, ali je njegov udarac izblokiran. Ostalo je do kraja prvog poluvremena 1:0 za Madriđane. 

U nastavku susreta prvu priliku opet je imao Real. Šutirao je Gareth Bale, ali je njegov udarac završio je pored desne stative Pintovog gola. U 66. minuti susreta Karim Benzema je zaprijetio, ali njegov udarac fantastično brani Pinto. 

Barcelona je do izjednačenja došla u 68. minuti utakmice. Najviši u šesnaestercu Reala nakon kornera bio je Marc Bartra. U 85. minuti susreta Madriđani dolaze do novog vodstva, a strijelac je Gareth Bale nakon fantastičnog prodora.

Velšanin je dobio loptu na centru terena, pretrčao Bartru i zakucao loptu u mrežu Pinta. Barcelona je mogla do izjednačenja u posljednjim trenucima susreta, ali je Neymar pogodio stativu. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.