Istanbulski derbi: Dva penala i pet crvenih kartona
Foto: EPA

Fenerbahče bolji od Bešiktaša

Istanbulski derbi: Dva penala i pet crvenih kartona

Danas je u okviru šestog kola turske Super lige odigran jedan od istanbulskih derbija, onaj između Fenerbahčea i Bešiktaša. Na kraju je Fener slavio rezultatom 2:1, a koliko je vatreno bilo na terenu Šukru Saračoglu stadiona govori činjenica da je sudija podijelio čak pet crvenih kartona.

Naime, ovaj derbi je opravdao sva očekivanja, pa je u Istanbulu večeras bilo svega, glavni sudac je tako dosudio dva penala, oba za Fener, pokazao pet crvenih, dva domaćinu i tri Bešiktašu, te čak devet žutih kartona.

Poveo je Fener golom Giulijana u 20. minuti s bijele tačke, a nakon ovog pogotka se gledala izuzetno gruba utakmica. Prvo je u 43. minuti zbog drugog žutog kartona isključen Quaresma, da bi samo dvije minute kasnije isključenje zaradio i igrač Fenera, Neto. On je kao zadnji fudbaler odbrane domaćina oborio protivničkog fudbalera, što je bilo dovoljno za direktan crveni karton.

Na nova uzbuđenja se čekalo do samog kraja utakmice, a onda u 86. minuti još jedan crveni karton za goste i penal za Fener. 

Atiba Hutchinson je u svom kaznenom prostoru igrao rukom. Zbog ovog poteza je zaradio drugi žuti karton i isključenje, a sudija je dosudio penal za Fener. Siguran izvođač najstrožije kazne za domaćine je bio Janssen koji je pogodio za 2:0.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Minutu kasnije Babel pogađa za smanjenje prednosti Fenera na 2:1, a fudbaler domaćina Koyabasi u 88. minuti dobija direktan crveni karton.

Tada su obje ekipe ostale sa po devet igrača u polju, Bešiktaš je pokušao doći do izjednačenja, ali nije uspio, a do kraja je ostao s osam igrača jer je u 96. minuti Negredo zaradio drugi žuti karton.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti