Italija, Holandija i Norveška sigurni, Island iznenadio

Odigrane utakmice u grupi A i H

Italija, Holandija i Norveška sigurni, Island iznenadio

Završene su četiri utakmice današnjeg programa kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Francuskoj.

Italija je u Bakuu savladala Azerbejdžan rezultatom 3:1, a povela je već nakon 11. minuta golom Edera. Nazarov je dvadeset minuta kasnije poravnao na 1:1, da bi u 43. minuti El Shaarawy zabio za novo vodstvo Azura. Darmian je u 65. minuti postigao treći gol za Italiju i postavio konačan rezultat utakmice.

U okviru iste grupe su se u Oslu sastali Norveška i Malta, a domaći tim je očekivano došao do šeste pobjede u kvalifikacijama. Strijelci za Norvežane su bili Tettey u 19. i Soderlund u 52. minuti.

U grupi A su također odigrane dvije utakmice. Holandija je u Kazahstanu golovima Wijnalduma u 33. i Sneijdera u 50. minuti stigla do pobjede rezultatom 2:1. Utješni gol za Kazahstan postigao je Kuat u šestoj minuti nadoknade. Island i Latvija su remizirali odigravši 2:2. Island je nakon prvog poluvremena vodio sa 2:0 golovima Sigthurssona i Sigurdssona, da bi Latvijci u nastavku preko Caune i Sabale stigli do remija.

Island je još u prošlom kolu zvanično osigurao plasman u Francusku, dok je Holandija ovom pobjedom stigla do trećeg mjesta na tabeli sa jednim bodom i utakmicom više u odnosu na Tursku.

Italija je sa 21 bodom prvoplasirani tim u grupi H, a na drugom mjestu se nalazi Norveška sa dva boda manje. U slučaju da Hrvatska večeras ne ostvari pobjedu protiv Bugarske, Norvežani će slaviti direktan plasman na Evropsko prvenstvo.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

Azerbejdžan - Italija 1:3
Norveška - Malta 2:0
Kazahstan - Holandija 1:2
Island - Latvija 2:2

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.