Italija slavila u prijateljskom meču protiv Holandije

Bonucci postigao odlučujući gol

Italija slavila u prijateljskom meču protiv Holandije

E. Čaušević

Reprezentacija Italije savladala je večeras na gostovanju Holandiju (2:1) u prijateljskoj utakmici.

Holandija trenutno prolazi kroz veoma teške trenutke, a prije nekoliko dana ostali su bez selektora jer je Blind dobio otkaz. Prijateljski susret protiv Italije došao je u najgorem mogućem trenutku što se pokazalo i večeras.

Ipak, domaći su bolje otvorili ovaj meč i u desetoj minuti su autogolom Romagnolija stigli do prednosti. No, samo minutu kasnije Italija je izjednačila kada je mrežu Holandije zatresao Eder.

U 32. minuti utakmice Bonucci je postigao drugi gol za Italiju, te je postavio konačnih 2:1. Do kraja utakmice obje selekcije su imale nekoliko dobrih prilika, ali se rezultat nije mijenjao.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi