Italijani otkrivaju: Paranoični Ventura "ratovao" s ekipom
Foto: EPA

Detalji iz svlačionice Azzurra izlaze na vidjelo

Italijani otkrivaju: Paranoični Ventura "ratovao" s ekipom

Iako je odbio podnijeti ostavku, Giampieru Venturi je Fudbalski savez Italije uručio otkaz nakon što se Azzurri nisu uspjeli kvalifikovati na Svjetsko prvenstvo, prvi put nakon 60 godina.

Italija nije uspjela eliminisati Švedsku u baražu za Mundijal, Ventura je već nekoliko dana "bivši", ali detalji o onome što se dešavalo u svlačinici Azzurra i dalje izlaze na vidjelo.

Dobro je poznato da su veterani u redovima Italije, poput Buffona, De Rossija i Barzaglija, nakon remija sa Makedonijom u svlačionici ekipe održali sastanak bez prisustva stručnog štaba.

Iako svi insistiraju da se radilo o sastanku čiji je cilj bio podići motivaciju ekipe na viši nivo, te da se nije pričalo o taktici, Sky Sport Italia sada tvrdi da Ventura nije vjerovao u takvu verziju događaja.

On je, navodno, bio opsjednut idejom da se igrači okreću protiv njega, te da je malo pred prvi okršaj sa Švedskom ponovo postao paranoičan zbog toga.

Sky Sport saopštava i da je Ventura bio izrazito ljut jer je postava za utakmicu u Štokholmu procurila u medije, te da je zahtijevao da se pronađe "krtica" među njegovim saradnicima.

Cijela situacija je eskalirala dva dana pred revanš utakmicu baraža na San Siru, kada je Ventura ponovo pobjesnio i napao iskusne igrače ekipe.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Uradili ste sjajan posao na tom sastanku sa igračima...Sada ih možete sami trenirati i izabrati startnu postavu", poručio je tada Ventura i ljutito napustio svlačionicu, prenosi Sky Sport Italija.

Venture nakon toga nije bilo nekoliko sati u trening centru, a nije se javljao ni na telefon, pa su mnogi posumnjali da se možda neće ni vraćati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi