Italijani poniženi: Danska im uzima hotel u Rusiji
Foto: Reakcija Gian Piero Venture nakon poraza od Švedske (EPA)

Blamaža stoljeća se nastavlja

Italijani poniženi: Danska im uzima hotel u Rusiji

Fudbalska reprezentacija Italije u ponedjeljak navečer je vjerovatno doživjela najveće poniženje u historiji jer su ostali bez Svjetskog prvenstva. 

Posljednji put kada se to desilo, mnogi roditelji igrača koji su nosili dres Italije u susretima protiv Švedske nisu bili rođeni, a samo djedovi i nane igrača se sjećaju tog perioda. 

Dakle, jasno je kolika je katastrofa u pitanju, ali poniženja za Italiju su iz dana u dan sve veća. Posljednje u nizu razočarenja je vezano za hotel u kojem je Italija trebala biti smještena u Rusiji. Naime, Italijanski fudbalski savez je ranije rezervisao hotel u kojem će boraviti tokom Svjetskog prvenstva, ali isti će na kraju uzeti reprezentacija Danske koja se na Mundijal plasirala nakon visoke pobjede u gostima kod Irske (5:1). 

Čitava Italija je očekivala da će se reprezentacija plasirati na Mundijal, pa je hotel već bio rezervisan, ali nakon njihovog ispadanja delegacija reprezentacije Danske je otputovala u Rusiju i čini se kako im se najviše svidio upravo taj hotel.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Velike zemlje su već rezervisale hotele, tako da ćemo vidjeti šta nam je ostalo. Postoje velike razlike između prioriteta Danske i Italije, ali na kraju se moramo najbolje snaći i iskoristiti trenutnu situaciju, odnosno ono što nam je preostalo", rekao je predsjednik Fudbalskog saveza Danske Claus Bretton-Meyer. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi