Italijani zavrili u Džekin život: Šta vozi bh. napadač?

I Džeko voli automobile

Italijani zavrili u Džekin život: Šta vozi bh. napadač?

Italijanski mediji ne prestaju pisati o našem Edinu Džeki nakon utakmice života koju je odigrao na Stamford Bridgeu protiv Chelseaja. 

Džeko je u utakmici 3. kola Lige prvaka naprosto briljirao. Bio ga je pun teren, nudio se i saigračima dijelio lopte, a uspio je postići i dva pogotka. Posebno je bio briljantan onaj prvi kada je pobjegao čuvarima i snažnim volejom 'probio' Courtoisa, a mnogi su mišljenja da mu je to jedan od najljepših golova koje je postigao u dosadašnjoj karijeri. 

Dan nakon utakmice Džekin lik je krasio gotovo sve naslovnice uglednih sportskih medija. Neki od njih su istraživali i privatni život bh. kapitena i došli do informacija koje su javnosti manje poznate. 

Corriere dello Sport tako piše da Džeko u italijanskoj prijestolnici živi u naselju Casalpalocco, a kuću u kojoj trenutno živi je kupio od bivšeg Rominog igrača Juana. Kuća koja obiluje luksuzom i stilom u sastavu ima i bazen.  Navodi se također da Džeko poznaje pet jezika, uključujući i italijanski, te da je dosta vezan za svoje roditelje Midhata i Belmu, koji su mu velika podrška.

S obzirom da su nogometaši poznati kao ljubitelji automobila, ni Džeko nije štedio kada su u pitanju "limeni ljubimci". Jedan od automobila koje ima u garaži je Aston Martin s kojim se, kako se navodi, služi kada odlazi na more. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi