Italijani žele samo Carla Ancelottija
Foto: EPA

Glas javnosti

Italijani žele samo Carla Ancelottija

E. Škorić

Carlo Ancelotti je najveća želja italijanske javnosti kada je u pitanju izbor novog selektora Azzurra.

Italijani su ispali od Švedske u baražu i ostali su bez Svjetskog prvenstva prvi put od 1958. godine. Ovaj neuspjeh smatra se velikom tragedijom, pa je Giampiero Ventura napustio klupu.

Sada Italijanski nogometni savez traži njegovog nasljednika i nekoliko je vrhunskih stručnjaka u kombinacijama, a u anketi koju je sproveo Football-Italia portal, svi žele Ancelottija.

U anketi su bili postavljeni Ancelotti, Roberto Mancini, Max Allegri i Claudio Ranieri i bivši trener Bayerna dobio je čak 67 posto glasova publike, Allegri 13, Ranieri 11 i Mancini 9 posto.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Inače, Ancelotti je slobodan nakon što je dobio otkaz u Bayernu, ali je rekao da se želi odmoriti do kraja sezone, mada se smatra da je bivši trener Milana itekako spreman da sjedne na užarenu klupu nacionalnog tima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi