Italijanski 'džoker s klupe' počinje meč protiv Njemačke
Foto: EPA

Conte primoran da mijenja

Italijanski 'džoker s klupe' počinje meč protiv Njemačke

Selektor Italije Antonio Conte primoran je napraviti promjenu u početnoj postavi pred večerašnji duel osmine finala Evropskog prvenstva sa Njemačkom.

Zbog povreda Antonija Candreve i Danielea De Rossija, mjesto u veznom redu će gotovo sigurno zauzeti Stefano Sturaro, koji se nije naigrao na ovom prvenstvu.

Sturaro u važnim susretima sa Belgijom i Španijom nije dobijao priliku za igru, dok je protiv Švedske u igru ušao u 85. minuti. Fudbaler Juventusa je u duelu protiv Republike Irske odigrao svih 90 minuta, ali taj meč nije bio od rezultatskog značaja za Italijane koji su nastupili u kombinovanom sastavu.

Ako se ove najave obistine, Conte će od prve minute krenuti sa čak petoricom fudbalera Juventusa, a na teren će najvjerovatnije istrčati sljedećih jedanaest: Buffon; Barzagli, Bonucci, Chiellini; Florenzi, Parolo, Sturaro, Giaccherini, De Sciglio; Eder, Pelle.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti