Italijanski mediji: Džeko je sutra potrebniji Romi nego ikad
Foto: EPA

Susret titana na Olimpicu

Italijanski mediji: Džeko je sutra potrebniji Romi nego ikad

E. Čaušević

Fudbaleri Rome sutra na Olimpicu igraju veliki gradski derbi protiv Lazija u okviru 34. kola italijanske Serije A.

Gotovo je sigurno da će Juventus po šesti put uzastopno postati prvaka Italije iako još uvijek Roma ima teoretske šanse da ih stigne. Međutim, cilj rimske ekipe je da budu na kraju sezone na drugoj poziciji koja im garantuje direktan plasman u Ligu prvaka. Pred Romom je sutra veoma važan meč protiv Lazija, a italijanski mediji u centar pažnje su stavili bh. napadača Edina Džeku.

Džeko je ove sezone zablistao na pravi način i u dosadašnjem dijelu je postigao 35 golova u svim takmičenjima za Vučicu. Ipak, mnogi mu zamjeraju što je protiv "velikih" ekipa Džeko nešto skromniji, pa se nadaju da će se sutra to promijeniti. Jasno je da Romi treba Džeko u pravom izdanju kako bi mogli savladati ljutog rivala jer bez njegovih golova Roma jako rijetko stiže do pobjede.

"On je jedini napadač kojeg imam", rekao je Luciano Spalletti nakon pobjede Rome u prošlom golu na gostovanju kod Pescare. Italijanski stručnjak je tada izveo Džeku iz igre sredinom drugog dijela kako bi naš napadač bio što odmorniji za Lazio, meč koji može dosta toga odlučiti što se tiče Rome.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači se nadaju da će Džeko sutra protiv Lazija pokazati zbog čega je prvi strijelac Serije A, jer smatraju da je nemoguće da i u četvrtom okršaju protiv ove ekipe u ovoj sezoni bh. napadač ostane bez gola. Sigurno je da ukoliko Džeko bude raspoložen za igru da se Lazio neće dobro provesti. No, nije samo Džeko Roma, jasno je da i ostatak ekipe sutra mora pokazati da je dostojan mjesta koje direktno vodi u Ligu prvaka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi