Italijanski savez traži snimke sporne Lulićeve izjave

Pokrenuta službena istraga

Italijanski savez traži snimke sporne Lulićeve izjave

E. Škorić

Bh. reprezentativac Senad Lulić i dalje iščekuje ishod njegove izjave usmjerene prema Antoniju Rudigeru, a koju su mnogi okarakterisali vrijeđanjem na rasnoj osnovi.

Lulić je po završetku derbija Lazio - Roma (0:2) u intervjuu za italijanske TV stanice kazao da je Rudiger prije dvije godine u Stuttgartu prodavao čarape.

Odmah je krenula žestoka kampanja protiv Lulića, kojeg su prozvali rasistom, a kompletan incident istražuje i Italijanski nogometni savez (FIGC).

Italijanski savez je otvorio službeno istragu i sada traži od mnogih televizija snimke na kojima se može čuti Lulićeva izjava vezana za Rudigera. Tako će Mediaset Premium, koji je imao ekskluzivna prava na izjave po završetku meča, morati da preda nekoliko snimaka kako bi se uvidjelo je li doista Lulić imao namjeru da rasistički povrijedi Rudigera.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Lazio se izvinio Rudigeru i Romi, a Lulić je u ekskluzivnom razgovoru za SportSport.ba kazao da nije imao loše namjere i da uopće ne smatra da je u pitanju rasizam. Bude li tako protumačeno od strane Italijanskog nogometnog saveza, Lulić bi mogao dobiti do 10 utakmica suspenzije. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi