Italijanski velikani u borbi za Crnogorca

Tri tima žele Jovetića

Italijanski velikani u borbi za Crnogorca

M. Šljivak

Stevan Jovetić mogao bi se ovog ljeta vratiti u italijansku Seriju A.

Nekadašnji napadač Fiorentine, a sada engleskom Manchester Cityja, gotovo sigurno će ovog ljeta napustiti tim s Etihada.

Tri italijanska velikana vode veliku borbu za njegov potpis. Već u srijedu je njegov agent zakazao sastanke s čelnicima Rome, Intera i Juventusa.

Svi ovi timovi žele vidjeti crnogorskog napadača u svojim redovima, a njegov aktuelni klub Manchester City, za njegove usluge traži 20 miliona eura.

Međutim, italijanski klubovi ovu cijenu pokušavaju smanjiti. Spremni su platiti maksimalno 15 miliona eura za 26-godišnjeg napadača, koji je član Građana od 2013. godine.

City je za njega 2013. godine ekipi Fiorentine platio 22 miliona funti, te u rukovodstvu ovog tima žele dostići barem približnu cijenu ovog ljeta, kada ga budu prodavali.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Jovetić je dobijao jako malo šanse za igru u dresu Cityja. Za svije godine u klubu je odigrao svega 30 utakmica u kojima je postigao osam pogodaka.

Prethodno je sjajni Crnogorac igrao pet godina za ekipu Fiorentine u koju je stigao 2008. godine iz beogradskog Partizana za 12 miliona eura.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.