Iturbe napustio Romu u neočekivanom transferu

Karijeru nastavlja u Meksiku

Iturbe napustio Romu u neočekivanom transferu

E. Čaušević

Paragvajski reprezentativac Juan Manuel Iturbe odlučio je napustiti Romu nakon što je prije tri godine stigao kao veliko pojačanje.

Roma je dovela Iturbea na ljeto 2014. godine kao veliko pojačanje nakon što je Paragvajac odigrao sjajnu sezonu u dresu Verone. Vučica je ovog ofanzivnof igrača platila skoro 25 miliona eura, no ispostavilo se na kraju da je ovo bio veliki promašaj rimskog kluba.

Iturbe se nije snašao najbolje u Romi, a svojim igrama nije uspio opravdati uloženi novac. Prethodne dvije sezone igrao je na posudbama u Bournemouthu i Torino, no ovi klubovi na kraju nisu željeli da otkupe njegov ugovor.

Iako se ovog ljeta vratio na Olimpico bilo je jasno da nije u planovima Di Francesca za novu sezonu. Zbog toga je Paragvajac odlučio da napusti Romu i napravi poprilično neočekivan transfer. Naime, Iturbe će karijeru nastaviti u meksičkom Tijuana Xolosu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovaj 24-godišnji fudbaler je imao ponude Bešiktaša, Malage, Leganesa i Celte Vigo, ali na kraju se odlučio za Meksiko. Iturbe ide na posudbu do kraja sezone nakon čega će meksički klub biti obavezan da otkupi njegov ugovor za pet miliona eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi