Ivan Martić postigao dogovor sa Spezijom
Ivan Martić i Igor Budan

Napušta redove Verone

Ivan Martić postigao dogovor sa Spezijom

Italijanska Spezia naredne sezone želi izboriti plasman u Seriju A, pa tako u ovom prijelaznom roku namjerava angažovati nekoliko zvučnih pojačanja.

Prema pisanju portala La Gazzetta dello Sport, prvi na listi želja trenera Nenada Bjelice nalazi se potencijalni bh. reprezentativac Ivan Martić, koji se u prvom dijelu sezone nije mnogo naigrao u dresu Verone.

Martić je već ranije izrazio želju da promijeni sredinu, a navodno je nakon razgovora sa trenerom Bjelicom i sportskim direktorom Igorom Budanom odlučio prihvatiti ponudu Spezije i preostalo je samo da se klubovi dogovore oko visine obeštećenja. 

Spezia je na kraju prošle sezone u drugom razredu italijanskog fudbala zauzela peto mjesto, te nastupila u baražu kroz koji se društva najboljih dokopao tim Bologne. Vrijedi istaći da je veliki interes za dovođenje Martića pokazala i Rijeka, no čini se da je Spezia bila mnogo konkretnija. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.