Ivan Martić potpisao za Rijeku

Spominjao se kao novi Zmaj

Ivan Martić potpisao za Rijeku

Ivan Martić, fudbaler koji se nalazi u notesu Mehmeda Baždarevića, potpisao je ugovor sa Rijekom.

U redove hrvatskog kluba 24-godišnji Martić je stigao nakon što je prethodno godinu dana nastupao u Seriji B za Speziju, a na službenoj klupskoj stranici je potvrđeno da je ugovor sa Rijekom potpisan na tri godine. 

"Super je, sve u najboljem redu. Već smo neko vrijeme u kontaktu, ali sada sam odlučio doći i zaista sam sretan zbog toga. Cilj mi je da izborim mjesto u početnoj postavi i naravno da se što prije uklopim", izjavio je Martić i potom se osvrnuo na epizodu u Italiji.

"Igrajući za Hellas Veronu imao sam priliku igrati protiv mnogih vrhunskih igrača. To je drugačiji fudbal, a i Serija B je teško takmičenje. Skupio sam iskustva, sve to što sam dobio mogu prenijet u Rijeku", riječi su Martića. 

Martić, koji je rođen u Švicarskoj, karijeru je započeo u St. Gallenu i tijekom karijere još je igrao za Schaffhausen, Hellas Veronu i Speziju. Sa čelnicima N/FSBiH je ranije razgovarao o tome da u budućnosti igra za naš tim.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi