Ivanović: Chelsea i Zenit imaju mnogo sličnosti

Hvali novi klub

Ivanović: Chelsea i Zenit imaju mnogo sličnosti

Srbijanski fudbaler Branislav Ivanović usporedio je Zenit iz St. Petersburga sa Chelseajem. 

Ivanović se Zenitu priključio u januarskom prijelaznom roku, potpisavši ugovor na dvije i pol godine, a o uslovima u klubu iz St. Petersburga ima samo riječi hvale. Istakao je kako između Zenita u Chelseaja ima mnogo sličnosti. 

"Zenit i Chelsea su dva velika kluba. U suštini između njih ima mnogo sličnosti, počevši od ambicija i sposobnosti. Ono što je u Zenitu sada bolje je stadion. Nadam se da će i Chelsea izgraditi novu arenu", kazao je Ivanović za ruske medije i nastavio:

"Stadion Zenita je jedan od najboljih na koje sam igrao. Savršeno se osjećam na njemu, kao kod kuće. Ali, postoje stvari i na kojima Zenit mora raditi u budućnosti. Prije svega na rezultatima", istakao je kapiten Srbije.

Chelsea je pristao Ivanovića pustiti u Zenit bez obeštećenja, a iskusnom defanzivcu je to bio ujedno i povratak u Rusiju, gdje je ranije igrao za Lokomotiv.  

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi